Buitenkussens

Buitenkussens op maat is één van de specialiteiten van Kussenhoezengigant.nl. We leveren aan een flink aantal restaurants voor hun terras, maar ook aan particulieren. Voor iedereen weet hij passend buitenkussen te maken!

Ga naar : KUSSEN PRIJZEN

modern1

Stoffen voor buitenkussens

Kussenhoezengigant maakt al vele jaren perfecte buitenkussens die voldoen aan alle eisen die het Nederlandse klimaat stelt. Ons afwisselende klimaat stelt hoge eisen aan buitenkussens op het gebied van Waterafstotendheid, Kleurechtheid en moeten bovendien onderhoudsarm zijn als het even kan.

Waar moet je op letten bij de juiste keuze voor uw buitenkussens, allereerst zijn natuurlijk de stoffen erg belangrijk. Goede outdoor kwaliteiten zijn gemaakt van 2 type garens;  solution dyed acryl en solution dyed olefin, dit ziet u ook terug in onze product info . 

Deze beide garens zijn in vloeibare vorm vermengd met kleurstof waardoor de kleur tot in de kern van het garen zit en de kleuren van het buitenkussen het langst mooi blijven zelfs onder extreme omstandigheden. Bij alle andere methodes worden de garens geverfd in een bad waardoor de verf nooit verder komt dan de buitenkant met duidelijke verkleuringen na kortere tijd. 

Goede buitenstoffen zijn ongevoelig voor vlekken en schimmel deze zijn eenvoudig te reinigen,zelfs ,indien nodig, met chloor en dat wil al wel wat zeggen over het kwaliteitsniveau.

Ga naar : KUSSEN PRIJZEN

Naast de ongevoeligheid voor vlekken en schimmel zijn al onze buitenstoffen ongevoelig voor verkleuring door zonlicht en hebben een hoge mate van waterafstotendheid. De hoeveelheid beschikbare kleuren voor uw buitenkussens zijn vrijwel onbeperkt deze kunt u zien bij stofstalen . 

Alle door de kussenhoezengigant.nl gefabriceerde buitenkussens op maat gemaakt, zijn standaard waterafstotend, verkleuren niet en wasbaar op 40 graden. De gebruikte Sunbrella stof beschikt over de beste eigenschappen, de stoffen zijn geïmpregneerd met een water- en vuilwerende finish, hebben een hoge lichtechtheid zodat de stoffen bestand zijn tegen zonlicht en niet verkleuren en zijn schimmel- en rotwerend.

Schuim kiezen voor uw buitenkussens

Altijd een individuele keuze gebaseerd op het gewenste zitcomfort in combinatie met de benodigde dikte van het buitenkussen. 

Kussenhoezengigant heeft voor u op basis van vele jaren ervaring de beste combinatie van prijs/kwaliteit voor u geselecteerd zodat u na vele jaren nog tevreden zult zijn met uw gekozen buitenkussen.

Voor een indruk van de verschillen gaat u naar maatkussen strak, hier geeft u uw voorkeur in en u ziet direct het prijsverschil. 

Onze SG35 is een wat stevige(re) schuimsoort welke voor intensief gebruik dient (ook caravans en binnenshuis) tot 8cm dikte, meer luxe vindt u in onze HR40 kwaliteit welke wij adviseren vanaf 8cm ,uitermate geschikt voor buiten vanwege de goede afvoer van vocht. 

Door temperatuur en vochtigheidsgraad verschillen overdag en 's nachts is het raadzaam een schuim te kiezen met goede vochtregulering. 

Gedurende het seizoen kunt u de kussens gerust buiten laten liggen, voor een plotselinge regenbui kunt u de kussens gewoon op hun ritszijde laten staan en zal het regenwater er langs lopen,m.u.v. onze Durain kwaliteit die is waterdicht en daardoor volkomen ongevoelig voor regen.

De kussens kunnen tegen een klein regenbuitje en indien er vlekken in de stof komen, zijn deze veelal eenvoudig uit de stof te verwijderen met een sopje van milde zeep en water, indien nodig kunt u uw kussenhoezen wassen op 40 graden met een mild wasmiddel (zie het kopje onderhoud). Dus zeer geschikt voor uw buiten kussen. De kussen vulling is afgestemd op langdurig gebruik en comfort. Daarom gebruiken wij voor de vulling HR40. Heeft U nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden neem gerust contact met ons. Het telefoonnummer van de kussenhoezengigant.nl staat onder het kopje Contact.

Ga naar : KUSSEN PRIJZEN

Heeft u vragen over buitenkussens vraag onze kussen-specialisten direct om advies!